Скумбрія, як будь-яка інша морська риба – джерело вітамінів і незамінних мікроелементів. Вона входить в список обов’язкових продуктів багатьох популярних нині дієт, і ось чому:
– це дійсно ситний продукт, після вживання якого довго не хочеться їсти, а значить, організм не стане накопичувати жир «в прок»;
– містяться в цій рибі жирні кислоти, які знижують ризик утворення тромбів, покращують роботу судин, нормалізують артеріальний тиск;
– у ній міститься вітамін А і фосфор, які зміцнюють кістки, зуби і волосся, а так само стимулюють ріст нігтів;
– завдяки різноманітності рецептів та смакових поєднань, таких як скумбрія в духовці у фользі, ця риба ніколи не набридає.
Скумбрія з лимоном у фользі.
Інгредієнти на 1 порцію:
– скумбрія – 1 тушка;
– лимон – половина (вибирайте з тонкою цедрою);
– цибуля червона – половина невеликої цибулини;
– сіль, суміш перців.
Приготування: скумбрію очистіть і промийте; розріжте рибу на кілька великих шматків або зробіть надрізи, приправте сумішшю перців, посоліть; з фольги сформуйте відкриту човник. В цей човник укладайте шматки риби, чергуючи їх з часточками лимона і кільцями цибулі; запікайте в добре розігрітій духовці 30 хвилин.
Смачного!

skumbriya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *