Останнім часом крафтове пиво стає все популярнішим і в нашій країні. Craftbeer – дослівно перекладається як “ремісниче пиво”. Або іншими модними словами: пиво ручної роботи. Але стосовно такого пива – ці переклади не зовсім вдалі, тому що не дають повного уявлення про те, що ж таке крафтове пиво і як його варять. Крім того, немає точного визначення або регламенту про те, яким має бути крафтове пиво.
Якщо взяти офіційне визначення “крафтового пива” від Американської асоціації пивоварів, то крафтовою може вважатися броварня невеликого розміру, що випускає пиво невеликими партіями, головним прагненням якої повинно бути не отримання прибутку від продажу пива, а саме творчий процес його створення.
Отже, якщо в загальних словах, то крафтове пиво – це пиво, зварене за класичною технологією, з води, солоду та хмелю, але з додаванням в його рецептуру інших інгредієнтів: спецій, трав, ягід, фруктів і т.д. Крафтове пиво – це політ фантазії, творчий порив створившого його бровара. І при правильній подачі такого продукту споживачу, цей порив безсумнівно оцінять. Крафтове пиво вариться невеликими партіями і реалізується, в основному, локально.
Очевидно, що крафтове пиво не може бути продуктом широкого вжитку, і його унікальність може оцінити певна аудиторія любителів пива з розвиненим смаком, незалежним становищем в суспільстві і достатком вище середнього.

Kraftoviy bum

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *