Сьогодні купила рибу минтай

Сьогодні купила рибу минтай по акції у вашому “чудовому” супрмаркеті. І сталося ЧУДО! Заморожена риба важила 364 г, а після розморозки – о диво – 103 г!!!! Я в шоці! Дуже вам довіряла, а сьогодні страшно розчарована. Буду розповідати всім друзям і знайомим, і попрошу ревізора подивитися, чи так гарно у вас у підсобних приміщеннях, як гарно на цінниках. Ваш супермаркет один з найдорожчих у місті, тому могли б поважати своїх покупців.

Доброго дня , Наталія. Завдяки вашому відгуку дійшли висновку, що більш ретельно потрібно зайнятись інформуванням кінцевого споживача про невелички секрети продуктів, знанння  яких , допоможуть уникнути подібних прикростей та розчарувань. Ми не є виробниками риби та відповідно не займаємось ії заморожуванням, а от пораду ,  щодо її властивостей, правильного розморожування і т.д.,   могли б написати , керуючись відомостями наданими виробниками (природні втрати влоги,  відсоток глазурі,  і т.д.).

Вдосконалюємось ,  завдяки нашим покупцям.

Чекаємо на вас та сподіваємось уникути у майбутньому подібних ситуацій.

Posted Under

3 (записи у) “Сьогодні купила рибу минтай

  1. Національний стандарт України
    РИБА ЗАМОРОЖЕНА
    Технічні умови
    ДСТУ 4868:2007
    Видання офіційне
    Київ
    ДЕРЖСПОЖИВСТАНДАРТ УКРАЇНИ 2008
    Витяг: “Маса нетто глазурованої риби повинна бути зазначена без урахування маси глазурі.”

    Національний стандарт України
    ФІЛЕ РИБНЕ ЗАМОРОЖЕНЕ
    Технічні умови
    ДСТУ 4379:2005
    Видання офіційне
    Київ
    ДЕРЖСПОЖИВСТАНДАРТ УКРАЇНИ 2006
    Витяг: “Маса глазурі під час відвантажування продукції з рибообробчих суден або виробничих холодильників повинна бути від 2 % до 4 % по відношенню до маси глазурованих філе чи блоку філе.”

    Рибу я розморожувала в холодильнику. Шкода, що не маю ніяких доказів, крім фотографій, які в даному випадку нічого не доказують.
    Бажаю БІЛЬШ РЕТЕЛЬНО підбирати тих, в кого купляєте заморожену, глазуровану і недорогу рибу, і тоді ваші покупці уникнуть ПОДІБНИХ ПРИКРОСТЕЙ І РОЗЧАРУВАНЬ. Невеличкі секрети це 2/3 ваги? Досить “величкий” секрет, я б сказала.

    1. Доброго дня, шановна Наталія!

      Нажаль, зважаючи на кількість різної інформації на різні товари, всю її розмістити в торговому залі просто неможливо, та дещо ми виправити в своїй роботі можемо. А ще, завдяки нашим покупцям і от таким діалогам, інформативно збагачуємось та ділимось знаннями зі своїми відвідувачами. ДСТУ ( державні стандартні технічні умови) – це норми, якими повинні користуватися лише українські виробники, і лиш ті, що не розробили ТУ ( власні технічні умови, затверджені національним органом стандартизації), або СОУ (стандарт організації України,прийнятий суб’єктом стандартизації іншого рівня, ніж національний орган стандартизації, на основі поєднання виробничих, наукових, комерційних та інших спільних інтересів ). Куплена Вами риба – це – продукт, завезений з-за кордону, який, згідно Законодавства України , повинен відповідати Міжнародним стандартам (ISO, IEC). Даний стандарт жорстко регламентує вимоги до якості та безпечності харчових продуктів (вміст важких металів, солей, ГМО, тощо), все решта (відсоток глазурі, вміст вологи, ціноутворення і т.д.) залишається за виробником, який повинен інформувати продавця, а той , в свою чергу, споживача. Тому ми, не без Вашої допомоги, почали дописувати відсоток глазурі в цінник, безпосередньо в назву товару, а також розміщуємо біля цінників етикетки з ящиків та розробляємо серію «Корисні поради», щоб кожен міг (враховуючи всі «за» і «проти») зробити свій вибір легко.

  2. Не беріть погано заморожену рибу від нечесних виробників! Це ваша помилка, а не покупця, який вам довіряє і платить гроші за те, що ви надасте якісні товари.
    Перевіряйте товар, який продаєте, ретельніше. І , будь ласка, “пораду , щодо її властивостей, правильного розморожування і т.д., могли б написати , керуючись відомостями наданими виробниками (природні втрати влоги, відсоток глазурі, і т.д.). ” – напишіть біля риби, яку продаєте! Особливо “відсоток глазурі” !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *