Замороження – оптимальний спосіб зберігання багатьох продуктів, у тому числі й риби, завдяки якому в них зберігаються корисні речовини і смакові якості на певний період.

Варіантів доведення заморожених морепродуктів до стану для приготування відомо чимало, їх вибір залежить від того, скільки часу у господині є для цього і що вона збирається готувати з розмороженого продукту.

✅ Найоптимальніший спосіб розморожування будь-якої риби – на нижній полиці холодильника. Мінусом такого способу вважається його довготривалість: так можна розморозити рибу не раніше, ніж через 5-6 годин. Однак, якщо ви знаєте, що вранці будете готувати щось рибне, то з вечора перекладіть продукт в холодильник, не дістаючи його з пакета.

✅ Другий безпечний, а головне дуже швидкий спосіб для розморожування риби – у воді. Дістаньте продукт із морозильної камери та перекладіть в каструлю з холодною водою. На розморожування таким способом піде від 30 хвилин до півтори години, в залежності від розміру шматка або тушки. Для розморожування великої риби, рекомендується змінювати холодну воду кілька разів.

ЯК НЕ ТРЕБА РОЗМОРОЖУВАТИ РИБУ

❌Не можна розморожувати рибу, залишаючи її на кухонному столі в тарілці або мисці, особливо, це стосується спекотної пори року. Верхній шар риби відтає, на ньому починають розмножуватися бактерії та поки риба поступово розморозиться, такий продукт вже буде не дуже придатний для їжі.

❌Не слід розморожувати рибу в теплій або гарячій воді. Під дією високих температур – понад 45-40 градусів – рибний білок починає згортатися. Тому в процесі приготування м’ясо стане сухим і може розвалюватися на шматки

❌Також не рекомендуємо розморожувати рибу за допомогою мікрохвильової печі. Так, це досить безпечний спосіб, однак в такому разі риба втрачає свої харчові та смакові властивості.

IMG_1021

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *