Пряний курячий окіст з часником.

Курячий окіст – доступний, швидкий і смачний варіант для вечері. Існує безліч рецептів приготування стегенець. Ми вам пропонуємо цікавий рецепт пряного стегенця з часником і гірчицею. Готується страва нескладно і досить швидко. Особливо його оцінять чоловіки, тому що м’ясо виходить ситним, соковитим з хрусткою скоринкою.

Інгредієнти:

Окіст курячий – 1 шт.

Часник – 2 зубки

Спеції для курки – за смаком

Гірчиця в зернах – 1 ч. л.

Лавровий лист – 2-3 шт.

Запашний перець горошком – 5-7 шт.

Масло рослинне для обсмажування

Сіль, суміш перців

 

Спосіб приготування:

1. Перш, ніж приступати до приготування страви, необхідно підготувати окіст. Видаляємо залишки пір’я, зачищаємо шкурочку, видаляємо зайвий жир. Відварюємо стегенце в достатній кількості підсоленої за смаком води. Додаємо у воду лавровий лист для аромату і кілька горошин запашного перцю. Після закипання варимо окіст протягом 30 хвилин на слабкому вогні.

2. Паралельно готуємо маринад. Пару зубчиків часнику пропустити через прес. Додаємо в подрібнений часник улюблені спеції за смаком, суміш перців, чайну ложку гірчиці в зернах. Ретельно перемішуємо суміш.

3. Відварене стегенце дістаємо з води і даємо йому стекти. Потім рясно натерти його пряною сумішшю з усіх боків. Якщо виходить, можна натерти саме м’ясо (під шкіркою), так воно краще просочиться. Даємо окосту час замаринуватися.

Паралельно розігріваємо сковороду, додавши в неї трохи рослинного масла. Обсмажуємо стегенце на розігрітій сковороді з усіх боків по дві-три хвилини з кожного боку, щоб отримати хрустку скоринку.

4. Соковите, рум’яне стегенце готове! М’ясо вийшло дуже пікантним! Подавати його можна з відварною картоплею або овочевим салатом. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *