Хумус – це єврейська холодна закуска, що має консистенцію мусу, пряний солодкуватий смак і приготована з нуту (сорт гороху) і тхини (кунжутною пасти). Подається найчастіше з коржем, лавашем або чіпсами.
Хумус став дуже популярним блюдом у вегетаріанців, так як багатий насиченим білком, схожим за складом з твариним. Крім цього, він володіє величезною кількістю корисних властивостей, завдяки своєму складу і інгредієнтам:
-унікальні поліненасичені жирні кислоти, які виводять холестерин і працюють на зниження ваги і зниження артеріального тиску;
-вітаміни, що належать до групи В, а саме В1, В4 і В5, які регулюють рівень цукру в крові, допомагають в роботі ендокринної та серцево-судинної систем, стимулюють мозкову діяльність і відповідають за генетичні процеси;
-фолієва кислота, яка незамінна при біосинтезі білка для функціонування імунної системи та кісткового мозку, сприяє кращому засвоєнню вітамінів групи В;
-рослинна клітковина;
-марганець і залізо – важливі мікроелементи;
-триптофан – важлива амінокислота, яка бере участь у синтезі «гормону щастя» — серотин;
-вітамін Е, що міститься в оливковій олії;
-кальцій – в кунжутній олії;
-вітамін С з лимонного соку.
Виходячи із цього, хумус – комора корисних речовин і мінералів, виключно корисне блюдо.

+++

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *